Na českobudějovickém výstavišti odstartovala 46. Rallye Český Krumlov

Aktualita 03 (18.05. 2018)

Na českobudějovickém výstavišti odstartovala 46. Rallye Český Krumlov

 

Krátce po půl čtvrté odpoledne odstartovala první posádka do letošního ročníku Rallye Český Krumlov a hned se vydala na trať úvodní rychlostní zkoušky. Nejrychlejšími na BIRELL RALLYE ARÉNĚ v Českých Budějovicích byli Jan Kopecký s Pavlem Dreslerem startující se Škodou Fabia R5. Druhým nejrychlejším časem se zapsal Václav Pech, kterého naviguje Petr Uhel. Škoda Fabia R5, kterou řídí Vojtěch Štajf, protnula cílovou fotobuňku jako třetí.

 

 

46. Rallye Český Krumlov se jede v rámci FIA European Rally Trophy a Autoklub Mistrovství ČR v rally. V kategorii soudobých aut bylo převzato 75 vozidel. Dále je soutěž zařazena do hodnocení Autoklub Mistrovství ČR v rally historických automobilů. „Historiků“ bylo převzato 27. Ve vypsaném Poháru pořadatele se představí pět soutěžních vozů. Na závěr se divákům předvedou vozidla startující v rámci XII. Rallye Legendy Show.


Dnešní etapa má v harmonogramu osm rychlostních zkoušek v celkové délce 66,7 měřených kilometrů. Po již zmiňované BIREL RALLYE ARÉNĚ České Budějovice se soutěžící vydají do Českého Krumlova, kde na ně v Jelení zahradě bude čekat slavnostní start na rampě. Následovat bude přejezd na první „opravdovou“ rychlostní zkoušku, kterou bude Ján. Po ní se představí nová rychlostní zkouška Citajl. Na závěr úvodní sekce závodu posádky absolvují nejdelší páteční měřený test, kterým je Kohout s délkou 12,55 kilometrů. Krátce po sedmé večer se v Kaplici uskuteční přeskupení a po něm se soutěžní posádky vrátí do Českých Budějovic. Po druhém průjezdu BIRELL RALLYE ARÉNOU a po zastávce u svých mechaniků se závodní vozy vydají na opakované průjezdy pátečních měřených testů. Ty absolvují již za tmy, aby se krátce po půlnoci vrátily zpět do areálu výstaviště v Českých Budějovicích.


 

Dalibor BENYCH
tiskové středisko
46. Rallye Český Krumlov 2018
 

www.rallyekrumlov.cz
www.ckmotorsport.cz

 

Partneři:
.......................................................

 


 

 

Média:
.......................................................

 

 

Partnerská města:
.......................................................